000000000

info@elisendacalaf.com

Sempre vas amb els peus bruts!

Sí, és clar, vaig descalça!

 

Sobretot en època de calor aprofito per deslligar-me de les sabates en la mesura del possible. Per casa, a la consulta, pel jardí….

A part dels beneficis que aporta caminar descalç com ara la millora de la circulació sanguínia, ja que té efectes antiinflamatoris i això va molt bé si tens problemes de circulació o varius. També millores la transpiració dels teus peus, ja que amb mitjons o sense, els peus sempre estan en contacte amb algun tipus de superfície que a vegades no és molt transpirable.

Hi ha més beneficis físics, però a part d’aquest, que evidentment estan molt bé, m’interessen també els beneficis energètics.

Disciplines com l’acupuntura o la reflexologia afirmen que les terminacions nervioses més importants estan en la planta dels peus, per tan si posem els peus directament al terra, en la nostra forma natural, podria ser que els punts on ho necessitem s’activin?

 

En origen l’ésser humà està dissenyat per a caminar descalç, per estar en contacte amb la terra com tots els altres animals. És la nostra naturalesa. Però avui en dia és impossible caminar descalç per la ciutat. Socialment s’associa una persona que va descalça amb una persona sense recursos, pobre o bé una mena de “hippy”. I és que tampoc seria bo pel nostres peus caminar descalç damunt l’asfalt, ja que segons la temperatura es pot escalfar molt i seria molt agressiu pel nostre cos, com perquè no deixa de ser una superfície artificial.

 

Pensa en un moment quina sensació tens quan estàs “penjat/da” sense tocar amb els peus a terra. Pensa també la sensació que tens quan estàs en un edifici molt alt i mires a baix, al terra.

Formem part de la terra, provenim de la terra, tan la gravetat com la naturalesa ens ha creat per tocar de peus a terra. Com sempre dic, som energia, tot el que ens envolta és energia i com a sers energètics que són i fills de la terra necessitem estar en contacte amb ella, per això uns dels beneficis energètics de estar descalç en contacte directe amb la terra és aquesta connexió, aquest energia.

Si a la planta dels peus hi tenim terminacions nervioses importants i la estem connectats amb la terra, quina és la millor manera de carregar-nos i harmonitzar-nos? ……

Recommended Articles

Leave A Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *